23.10.18

SUBLIME DOING

De dochter van een vriendin is dit jaar gaan studeren aan de T.M.O. (fashion business school).
Ze is daar meteen in dit eerste trimester volop bezig met duurzaamheid. Zorg om het milieu is sowieso een thema tegenwoordig natuurlijk, maar dat het juist voor deze studenten zo groot op de kaart staat is een stap in de goede richting. Dit zijn toch de kinderen die niet beter weten dan dat je thuis volle kledingkasten hebt en dat er bij elke supermarkt een uitpuilende container met afgedankt textiel staat.
De studente kwam bij YOTH voor een interview over "sustainability" in onze winkel en vandaag stuurde ze een link door naar de site van SUBLIME DOING  ( https://www.sublimedoing.nl/ )waar projecten worden ondersteund die het doel hebben een betere wereld te maken. De Dutch Sustainable Fashionweek is een van die projecten. Die van 2018 is net achter de rug maar je kunt hen nu al financieel steunen voor 2019.

En wat zo leuk is van dit soort initiatieven is dat je zelf ook weer aan het denken wordt gezet. De mooie stoffen en de vakkundigheid waarmee onze collecties worden vervaardigd maken dat je kleding een lang leven kan hebben. Daarbij is de stijl van YOTH niet vluchtig zodat de meeste dingen ook na jaren nog up-to-date zijn. We hebben verschillende merken die biologische stoffen gebruiken, dicht bij de bron produceren en natuurlijk met respect omgaan met hun producenten.
Het zal ook zeker onze aandacht houden voor de toekomst en we juichen het toe dat het draagvlak vergroot door de nieuwe generatie fashionata's. Go for it Sara!

AIAYU