27.1.18

KLEUR

Gisteren had ik in de winkel een gesprek met klanten over kleding die een van hen nodig had voor haar op handen zijnde trip naar Marrakech. (lekker vooruitzicht!) De vrouw had een winter-witte huid en voelde zich niet goed bij de lichte pastels en wit. De andere klant bleek ook net naar een warm oord geweest te zijn en vertelde dat ze zich daar zo winters had gevoeld in haar donkere kleding die zij bij zich had. We kregen het vervolgens over de invloed van zon op je humeur en "mood" en dat het dus toch een goed idee is om kleur en lichte tinten aan je reis-garderobe toe te voegen.
De vakantieganger vertrok met een brede glimlach en een dunne groene broek onder een lange hemelsblauwe popeline shirtdress, en zwichtte bovendien voor een groot wit overhemd. De andere klant kocht alvast een maisgele ruitjesblouse "voor als".
Kleur blijkt aanstekelijk te werken! Nu we een tomaten-rood broekpak, een grasgroene broek, een magenta kimono, een hemelsblouwe shirtdress, eigeel cashair-truitje en nog veel meer kleur in huis hebben, krijgen heel veel mensen zin om buiten hun comfortzone te treden. Ook als ze gewoon in Nederland blijven :)