11.10.13

LANDSCAPES IN WOOL

Dicht bij huis en heel toegankelijk is het TextielMuseum in Tilburg. Op dit moment is er de tentoonsteling Talking Textiles van curator Lidewij Edelkoort.
Edelkoort: "In een sterk gedigitaliseerde leefomgeving groeit de behoefte aan tactiliteit en dimensie; veel gevestigde ontwerpers geven daaraan gehoor met hernieuwde aandacht voor textiel. De nabije toekomst brengt een enorme opleving van textiel in het interieur: op vloeren, muren en meubels – uitgebreid en op een persoonlijke manier toegepast. Textiel dat luid en duidelijk van zich laat horen: stoffen die tot leven komen, verhalen vertellen, patronen vertonen, welvaart voorspellen en het creatieve doen herleven."
Helemaal in deze visie passen de kleden "landscapes in wool" die Eugenie Ligthart voor YOTH heeft gemaakt. Op http://www.eugenieligthart.nl/interieur1a.html lees je vanalles over Eugenie, en bij ons in de winkel laten we je graag voelen en ervaren wat zo'n kleed met je doet, en laten we je zien hoe je de kleden in je eigen huis kunt implementeren.