13.9.11

News in Style


Het vakblad voor de modebranche heeft een nieuw on-line magazine gelanceerd. Voor iedereen die, net als wij, niet genoeg kan krijgen van mode en achtergronden een aanrader.

Uit dat magazine een leuk stukje over SPRB (van die waanzinnig gave vesten);
Sprb is een kleine collectie die bestaat uit baggy broeken van papierdun leer, sobere basics van biologisch katoen, lammy jassen en sculpturale, handgemaakte knitwear. Voor komend najaar is gekozen voor dikke schapenwol die verwerkt is tot ruige, hebberig makende vesten en enkellange jassen. Allemaal items met een duurzaam karakter die het in zich hebben nieuwe classics te worden. Anne Marie Kramer: ‘Sprb gaat echt over materiaal, reliĆ«f en tactiliteit. We tekenen niets, vormen ontstaan vanuit materiaalonderzoek waarbij we heel erg werken vanuit ons gevoel. We vinden het belangrijk te weten hoe de producten tot stand komen en streven er dan ook naar pretty green te zijn. Nu lukt dat voor zo’n 80%. Zo maken we gebruik van biologisch geproduceerde grondstoffen en bijvoorbeeld henna om de materialen in te verven.
De wol die we verwerken voor vesten en jassen wordt nog op een heel ouderwetse manier gesponnen met een stokje, waardoor het garen een mooi, onregelmatig karakter krijgt. Omdat elk product handmade is, is ook elk kledingstuk uiteindelijk net iets anders en hiermee uniek. Ambachtelijk is natuurlijk een hip woord geworden de laatste jaren, dus daarom hebben wij ook een filmpje gemaakt waar je de vrouwen in Sarajevo met ons product aan het werk ziet.’ Naast L’Eclaireur in Parijs hebben ook andere toonaangevende winkels in grote steden als Stockholm, Kopenhagen, Brussel, Helsinki, Londen, Berlijn en Tokyo de collectie van Sprb inmiddels ontdekt. In Nederland wordt Sprb verkocht bij de winkels van Wendela van Dijk en Margreet Oltshoorn in Rotterdam en bij Yoth in Den Bosch.
www.newsinstyle.nl